Vattendagen

Idag var det igentligen tänkt att det skulle vara en båtdag då vi hade tänkt och testa på nya gummibåtarna för att ta lite ö-cacher.

Men eftersom Junesten klantat sig och skulle på barnkalas så var vi snälla och sköt upp planen. Så idag fick det bli att inviga vadarbyxorna istället med Dag och Joseph.

De första två ligger i barnarp/läsäng och båda åarnas tunnlar går under e4an där cacherna är.

Den första letade vi ett bra tag på men kollade sedan till slut på de tidigare loggarna och där sa dem att burken var borta. Så det var bara att avbryta och åka till nästa tunnel.

I början av denna tunneln var det mycket sank jord så man fick kämpa en del att ta sig in i tunneln. Tunneln var lång, ca kanske 50 meter? Och mitt i tunneln på väggen hängde cachen. Inte så svårt att ta sig dit när man väl var inne. Men det var skönt att ha vadare :)

Nästa tunnel cach var i tabergsån i början av Norrahammar. Denna ingick i serien höger eller vänster vilket är att det är två tunnlar bredvid varann, så det gäller att gissa rätt från början :) Men här var inte vattnet så djupt så det var rätt smidigt att söka av båda tunnlarna så vi tillslut hittade den.

De två sista cachern vi tog var rätt nya och ligger nedanför taberg i tabergån. Det var två gamla kraftverk som låg intill ån som den första cachen var enkelt satt i en bänk.

Men den andra dock var det att kliva i vadarbyxorna igen då cachen låg under kraftverket som var vattenfyllt. Där var det mörkt så ficklamporna fick göra sitt. Och kallt och äckligt och fina spindlar var det under huset. Vi letade i ca en timma innan vi höll på att ge upp och gjorde ett försök att kontakta utläggaren om en till ledtråd. När den väl kom så var den svår att tolka men Dag gick in igen och sökte igenom ännu en gång. Och tur var det för den hittades till slut,

Efter allt äventyr så åkte jag och Jospeh och mötte upp Tessan och de andra som badade i fängen. Man kände sig rätt äcklig så det var gött med ett dopp.

20130713-221738.jpg

20130713-221746.jpg

20130713-221751.jpg

This entry was posted in tjatter. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>